Voetbalflitsen

Van Geel: ,,Guidetti groot talent voor de voorhoede"


Ronald Koeman heeft zijn gewenste versterking voor de voorhoede binnen. Feyenoord kondigde woensdagmiddag aan verzekerd te zijn van de komst van John Guidetti.


De negentienjarige aanvaller verlaat Manchester City om voor één jaar op huurbasis in de Kuip te spelen. Na de interlandperiode zal de Wayne Rooney van Zweden zich in Rotterdam melden.


"We hebben er nooit een geheim van gemaakt dat we in aanvallend opzicht nog naar versterking zochten", zei technisch directeur Martin van Geel. "Ik ben blij dat we met John een groot talent voor de voorhoede erbij hebben."

De komst van Guidetti hoeft niet per se nadelige gevolgen te hebben voor Guyon Fernandez. "Hij is echt complementair aan Guyon. Ronald Koeman heeft straks dus de beschikking over verschillende typen spitsen en dat is natuurlijk altijd prettig voor een trainer."

De huurling was zondag al aanwezig bij de wedstrijd tegen sc Heerenveen (2-2). "
"John vertelde me na afloop dat hij had genoten van de sfeer in het stadion", aldus Van Geel. "Het maakte hem nog enthousiaster om dit seizoen voor ons te spelen. John is vastberaden om zich in het shirt van Feyenoord